stylingtips (veckorevyn)

1. Kolla på killavdelningen. Killkläder bör aldrig underskattas! I synnerhet inte med det maskulina modet som råder just nu. På HM:s killavdelning kan du hitta sköna oversize-koftor och trendplagg som herrhatten och hängslen.

2. Tänk på storleken på dina accessoarer. En stor, säckig handväska på dig som är kort ser konstigt ut och vice versa. Samma sak gäller vårtrender som jätterosetter och stooora smycken. Anpassa accessoarerna efter dig själv, för bäst proportioner!

3. Akta dig för glitter dagtid. Regeln gäller ögonskuggor och rouge med skimmer såväl som toppar och örhängen som glittrar med för mycket strass. Inte snyggt! Och paljetter passar alltid bättre på kvällen...

4. Ha alltid ett par solglasögon i handväskan. Oavsett årstid. De söljer trötta ögon, dåligt smink och gömmer dig på stan för gamla ex och annat löst folk du inte känner för att hälsa på.

5. Lite för långa toppar är alltid bättre än lite för korta. Höftlångt är mer smickrande än midjekort.

6. Investera i ett par svarta högklackade pumps. Sexigt till lilla svarta klänningen, rockigt till lösa jeansshorts och alltid fint till jeans.

7. Fråga mamma, mormor och farmor om gamla sparade kläder. Rota runt i gamla lådor och skåp! Gå loss på vinden. Kanske har du en alldeles egen second hand-affär hemma?

8. "Ta alltid av en accessoar innan du lämnar huset". Jo, det gamla talesättet stämmer faktiskt.

9. Tyll är tufft. Gör som stylisterna i Hollywood, älska tyll! En tyllkjol piffar alltid upp under klänningen och gör förra sommaren bohemkjol modern igen. Tänk "Sex and the city"!

10. "Legally blonde"-matcha inte. Skor, handväska och nagellack? Nej!

11. Våga färg! Sorligt många är felaktigt övertygade om att de "inte kan ha" många olika färger. Våga testa färg, i vår och sommar är det viktigare än någonsin att inte vara en gråsvart liten mus.

12. Dofta mera. Sätt extra krydda på vardagen med en sexig doft à la Narciso Rodrifuez For her. Våga vägra de tvättmedelsfräscha citrusdofterna som alla andra kör med...

13. Akta dig för halsband och örhängen samtidigt. Okej om det är små örhängen eller en tunn kedja men att glittra både i öronen och runt halsen är farligt. Tänk på detta när du ska på finare fester!

14. Våga läppstift. Jag vet, jag själv bör också ta till detta knep... Matta, målade läppar ÄR tufft.

15. Vårda dina naglar. Ingenting är mer stylish än välvårdade, manikyrerade naglar.

16. Mixa märken. Allra coolast är om folk inte kan se om det är Prada, Topshop eller vintage du bär.

17. Matcha aldrig jeans med jeans. Jeansjacka + jeans? No, no, no.

18. Axelbandslös klänning? Sy fast behån med några snabba stygn i tyget, så slipper du Tara Reid-olyckor.

19. Ha ett smycke som är "du". Investera i ett fantastiskt halsband eller armband eller en ring för den delen, som du bara älskar. Och som du har jämt. Låt det bli ditt signum!

20. Undvik hudfärgade strumpbyxor. Svarta eller inga alls, okej?

21. Framhäv din bästa sida. Benen, axlarna, armarna eller rumpan? Framhäv din bästa sida med hjälp av rätt plagg.

22. Bryt av med jeans. Vårens trend med vit och krämfärgad spets funkar alltid bäst om du matchar och bryter av med jeans. Klä ner en ljuv sommarklänning? Släng över en liten, sliten gammal Lee-jeansjacka.

23. Köp bastoppar en storlek större. Få saker är fulare än för åtsittande linne och toppar. Tänk Ashley Olsen, ska ska inte sitta åt för mycket!

24. Ha alltid transparent nagellack i handväskan. Inte minst när du har nylonstrumpbyxor på dig (de stoppar revor). Men det fräschar också upp naglarna snabbt.
 
25. Storstäda garderoben inför våren. Och använd tvåårs-regeln. Inte använt på två år? Inte så vackert arbetat plagg att det är värt att spara till dina döttrar? Släng! Nu!

26. Våga platta skor på partyt. När alla andra tjejer vinglar runt i höga klackar känner du dig garanterat coolast på ställen i sina platta mockasiner eller ballerinor. Eller stövlar med lite lägre klack.

27. Undvik skor med rem runt ankeln. Det "skär av" benet och ger ett kortare intryck.

28. Lyxiga smycken? Matcha med slitna jeans och en enkel topp. Och vice versa. Mixen av lyx och trash är alltid lika effektfull. Har du en söt finstickad kofta? Matcha inte med pärlor eller en snäll liten guldkedja, häng på ett långt halsband med en cool berlock istället.

29. Bygg upp en sjalgarderob. En snygg sjal sätter färg på en vardags-outfit bestående av jeans och topp, eller shorts och topp. Gör sjalen till "din" nya grej!

30. Ha klänning till vardags. Du känner dig smalare, snyggare och kvinnligare. Finklänningen går alltid att "klä ner" med stövlar och en kofta.

31. Shoppa skärp på second hand. Second hand-affärer har alltid en ställning med skärp, en guldgruva i vår när vi alla ska markera midjan.

32. Flera smycken samtidigt? Välj olika material. Träkulehalsband och en lång, tunn guldkedja funkar till exempel bättre än träkulor runt armarna och halsen. Du fattar grejen...

33. Sträck på dig! In med magen, ner och bakåt med axlarna. Bättre hållning ger ett mer självsäkert intryck på två sekunder.

34. Se upp för formlösa plagg. Ponchos, oversize-toppar och tältliknande klänningar utan midja är farliga, farliga plagg. De får dig nämligen lätt att se större ut än vad du egentligen är. Dubbelknäppta jackor och kavajer förstorar också, speciellt när knäppningen stramar åt. Hu!

35. Svart från topp till tå. Svarta strumpbyxor, svart kjol (eller svarta shorts) och svart topp ger ett slankare intryck på direkten. Inget är alltså bättre en dålig dag när kroppen känns svullen, jeansen sitter för tight och alla toppar känns för korta.

36. Testa trenchcoat. Trenchen är din bästa vän i ur och skur, den framhäver formerna och ger ett slankt intryck.

Kommentarer
Postat av: tessi

alltså jag har velat ha ett par svarta vanliga stilga pumps men jag har inte hittat något! och sen det där med killavdelning, det ska jag nog tänka på ;) Och second hand butikerna här i övik,huuh vad dom är dåliga! skulle verkligen vilja ha hit Myrorna, men det kan man ju glömma. jaja, bra lista iaf många bra tips ;) pusshej

2006-05-30 @ 17:00:12
URL: http://teeres.blogg.se
Postat av: Janju

Det är så skönt med en stor herrskjorta. :)

2006-05-30 @ 18:16:50
URL: http://stylistic.blogg.se
Postat av: tra la la la la

heej, du har snackat så mycket om trench coat, men jag har aldrig riktigt fattat greppet om vad det är, kan du inte sätta in en bild någon gång?

2006-05-30 @ 18:28:28
Postat av: Malin

tra la la la: Det är jättebra att du säger till. En trenchcoat är hur nice och skön som helst, min är lite brun/beige/gråaktig, jag vet inte själv :P
Men som sagt, ska ta lite bilder och sådant till helgen och då ska jag försöka komma ihåg jackan också ;)

2006-05-30 @ 18:49:01
URL: http://maaaliiin.blogg.se
Postat av: Jonas

Vilken konstig lista... jag håller definitivt med om ettan men sjuan går bort direkt! =D

2006-06-01 @ 12:29:30
URL: http://jojjas.mine.nu
bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0