livetsord

Det är bra att ni frågar:
hejsan..jag läste innan att du vill tillhöra livets ord? du är ju kristen, så vrf vill du tillhöra livets ord, dem är en sekt..som jehovas vittnen fast mkt mkt värre..så vrf vilja tillhöra deras sekt..lite skrämmande..

Sekt, enligt religionssociolog Roy Wallis:

  1. En frivillig organisation där medlemskap förtjänas av individen istället för att, som tex. i en kyrka, tilldelas honom.
  2. Medlemskapet är exklusivt. Det är beviset på de "meriter" individen ppnått och det kan fråntagas den som inte följer gruppnormerna.
  3. Rörelsens medlemmar betraktar sig som en elit eller som "utvalda" med en särskilt insikt om sanningen.
  4. Rörelsen är i konflikt med sin sociala omgivning och oftast också med staten.
  5. Rörelsen tillämpar "alla troendes prästerskap". Den enskilde troende har en konkret uppgift att fylla.
  6. Rörelsens budskap är etiskt och asketiskt. Det finns tydliga etiska regler att följa och vardagslivet kan av utomstående betraktas som asketiskt, med restriktioner kring t ex sömn och vad man får äta/dricka.
  7. Rörelsen är totalitär. Den kräver totalt engagemang av individen och försöker styra hela hans eller hennes liv. Ledningen skall vara toppstyrd.

Med tanke på att jag har jobbat, eller skrivit ett arbete om Livets ord "sekt eller inte" så kan jag faktiskt säga att det inte är en sekt. Det kom jag fram till. Många tror att det är en sekt, men vad kännetecknar en sekt, vet ni det? De sju punkterna ovan är enligt Roy Wallis beskrivning av ordet. Jag förstår inte varför Livets ord blir kallat sekt överhuvudtaget. Vad säger ni? Argument tack!


Kommentarer
Postat av: Anonym

En sekt är oftast en grupp där det syns tydilgt att medlemmarna blir hjärntvättade till extrema åsikter..där gruppmedlemmarna tror att dem "har bättre kontakt med Gud" än alla andra..Alla vi är lika mkt värda hos Gud..många grejer som faktiskt inte syns på ytan eller syns genom ett skolarbete eller att bara läsa om det..en dåre tror på det han läser om en grupp men en smart människa tror på det han SER o inte bara hör eller läser..det är samma sak, då kan man gå o tro på allt som står om kändisar i tidningarna också..man vet aldrig förrän man själv är där och ser allting o även i början när man är med så ser allting så fridfullt ut..livets ord är en sekt..kristendomen handlar inte om grupperingar, det handlar om gemenskap, så vrf vara med i en så kallad grupp som jag gärna kallar sekt när man bara kan gå till kyrkan..Gud sa att man inte ska skryta om sin tro, om man vill be ska man göra det tyst så att ingen ser, men livets ord skryter om sin tro, flaxar runt med sin "reklam" för att få fler att kma till dem..

2008-01-27 @ 13:40:07
bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0