18:38 FASHION FASHION FASHION


Hösten innebär en modemanifestation, för det är då nya trender bara väntar på att prövas! Det är då modeskaparna och alla designers längtar efter att få visa upp sina bravader. I år är det galna mönster och en variation av stilar som gäller, men mest dominerande är 90-talets grunge. Höstmodet bjuder även på flera nya siluetter som kontrasterar varandra såsom timglasformen med klockade kappor och skärp i midjan eller den tältiga siluetten. Axelvaddarna och den smala läderbyxan gör också comeback!

Stilar
Fyra heta trender i höst måste definitivt vara den androgyna, den lyriska, den sagolika och den futuristiska. Det är bara att välja och vraka och se vilken stil som passar en bäst. Den androgyna stilen är en kombination av maskulint och feminint där det är helt rätt med trenchcoat, blazer och kjoldräkt. Den lyriska stilen är som en tillbakablick i förra sekelskiftet då romantiken blomstrade med bleka och mjuka färger och material som spets och voile, samt urtvättad denim. Det är även en stil med inspiration från uniformmodellen, därav militärjackan som är populär i höst. Den sagolika stilen är för den som finner sig i naturens färger med inspiration av trollskogen med klassiska folkmönster, tjocka brodyrer och pälsjackor. Den futuristiska stilen är för den som kör med blanka material och konturskarpa linjer, med markerade axlar och smala midjor. Läderbyxan funkar alldeles utmärkt här. Blixtlås och nitar ger också den rätta känslan. Axelvaddar på både kavajer och klänningar är ett måste för dig som är modemedveten.





Färgva
Hetaste kulörerna som gäller är definitivt färger ur 80-talspaletten och kornblått är en av dem. Även lila i olika nyanser är mycket stort i höst och matchas utmärkt med grått. Rött från hela färgspektrumet lyser upp hösten och kan bäras som en hel komposition eller som röda stänk med ett par handskar eller andra accessoarer. Färgsprakande rosa i alla dess namn och former, schiaparellirosa, cerise, fuchsia, och chockrosa kommer att smycka den honungsbruna sommarbrännan eller den mjölkvita vinterhyn. Svart som accessoar därtill passar alldeles perfekt.

Mönster
Galet mönstrigt är det senaste ropet, ju vildare desto bättre, leopard, rutor, ränder eller prickigt, gärna tillsammans med blommigt. Det ska dock helst vara i samma färgskala.
Vi uppmanas även att drapera mera, draperingar i kjolar, klänningar och överdelar. Viktiga inslag är även en världsomfattande folkfest av ikatmönster, ryska rosor, exotiska färgkombinationer och brokader. Brokad och sammet går hand i hand i höst.

Accessoarer
Det som är ett absolut måste som accessoarer, det är stora smycken och skärp runt midjan för att markera den. Grova och klumpiga stövlarna ur grungestilen är för den mer lediga typen. Stövlar med riktigt högt stövelskaft, är också en hit, ju högre desto bättre. Skyhöga ska de naturligtvis också vara, vanliga skor likaså. Matcha gärna med en blank eller glansig väska så har du allt vad du behöver. Liten hatt och långa handskar är som grädde på moset. 


Vilken tur att mor skickade detta i ett mail, jag som inte hade något att skriva. Tack mams! Nu kan vi alla läsa och ta del av detta :)

Ska springa iväg nu, hem till min faster - hon skulle egentligen hit MEN jag bytte! haha.. Det ryktas om goood middag också.. underbart!

Kommentarer
Postat av: #Rebecca Sv

Hoppas du har en trevlig fredag :)

2009-08-21 @ 19:14:17
URL: http://rebeccaasv.blogg.se/
bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0