BOKTIPS HÖSTEN 2010



Dessa tre böcker är mina favoriter denna sommar. De har allt som en bok ska ha. Jag läste först ÅSE, sedan MATILDE och efter det JENNY S, det blev alltså i helt fel ordning. Därför har jag nu börjat om att läsa MATILDE (och jag har även köpt en helt ny bok att läsa också.. börjar känna mig som Fredde i solsidan, han kan inte gå förbi en grill förrän han köpt en ny och jag kan inte gå förbi en helt vanlig pocketshop. haha) Böckerna bygger på varandra! Läs dessa och njut med te under kommande månad!

JENNY S. Jenny bor i Habo (utanför Jönköping) och har precis allt hon någonsin velat ha, eller hon vet egentligen inte bättre. Här bor Jenny med sin sambo, jobbar på en bank (som hon gjort de senaste tjugo åren) och mår gott med sin allra bästa vän Katta. En dag kommer hon hem och får ett brev där hennes sambo gör slut, i brevet, och berättar att han har ett förhållande med hennes allra bästa vän. Jenny blir helt förstörd, vem ska hon ringa? vart ska hon ta vägen? Hon bestämmer sig helt enkelt bara för att ta bilen upp till Stockholm. Samma kväll hade hon packat ihop alla sina grejer och började köra iväg. Hon hörde inte av sig till någon. I stockholm väntar en helt annan värld, helt andra människor, ett helt annat jobb. Och vad händer egentligen med chefen Sebastian?
MATILDE. Matilde bor på söder (och ingen kan egentligen förstå varför hon ska envisas med att bo i en liten villa på bara över 100kvm när hon har flera miljoner på banken?) med sina två flickor. Hon är separerad med Sebastian sedan en tid tillbaka och vet fortfarande inte om det var en sådan bra idé. Var det verkligen bra för barnen? Hon sa upp sig från sitt jobb för att börja skriva en bok och är nu bara tvungen att slutföra den. Det Matilde drömmer om är ett helt annat jobb. Tomas, hennes barndomsvän, bjuder in Matilde till nyårsfest och bara dagen efter åker de tillsammans iväg till Norge (där de båda härstammar ifrån). Matilde har tid att slutföra sin bok och tillsammans lever de livets glada dagar. Kanske? Varför blir de inte tillsammans? Blir de tillsammans? Är Tomas rätt för Matilde?
ÅSE. Åse är Matildes lillasyster och hon bodde bara i Sverige ett tag för en massa år sedan innan hon flyttade tillbaka till Norge. Plötsligt började Matilde må så dåligt att Åse var tvungen att åka över för att ta hand om henne. Åse kände då att det är i Sverige hon vill bo. Genom Matildes bekanta fick Åse tag i en lägenhet på östermalm. Både Åse och Matilde visste egentligen inte vad de skulle arbeta med men blev här och nu underfund med det. Tillsammans skulle de såklart öppna eget. OCH såklart träffar Åse även mannen i sitt liv.. Kanske.

Jag är verkligen helt betagen i dessa tre böcker, de håller löst ihop med Denise Rudbergs andra serie Väninnan, Storlek 37 och O.S.A. Läs även dem! MEN om ni vill ha allt i ordning läs de böckerna först!

Kommentarer
Postat av: FAAKIE WWW.FAAKIES.BLOGG.SE

gillar din blogg skarpt! Du inspirerar verkligen :)

2010-08-24 @ 11:07:27
URL: http://faakies.blogg.se/
Postat av: FAAKIE WWW.FAAKIES.BLOGG.SE

absolut :)

2010-08-24 @ 11:40:04
URL: http://faakies.blogg.se/
Postat av: Karin

hehe vi dricker den sakta, finns fortfarande kvar:p

2010-08-24 @ 11:49:00
URL: http://Karinolofsson.se
Postat av: STYLEMIND

ÅH jag läser ÅSE just nu, älskar ALLA hennes böcker, det är dom bästa alla kategorier, så mycket smaskiga intriger, roliga personer och härliga liv...... andra gången jag börjat plöja igenom dom nu.



Kramar

2010-08-24 @ 12:34:11
URL: http://stylemind.blogg.se/
Postat av: Elin

Rudberg är skön att läsa när man inte orkar anstränga sig så mycket, eftersom att det är sjukt ytliga böcker, I like them :)

2010-08-24 @ 12:34:43
URL: http://elinmauno.blogg.se/
Postat av: Sofia

Älskar Åse, har läst den många gånger och inte riktigt kommit mig för att läsa de första :p

2010-08-24 @ 15:26:06
URL: http://gummibollen.blogg.se/
Postat av: Olivia

jag gjorde precis samma misstag med dessa tre böcker. Läste alla i fel ordning. Visste inte ens att det fanns något system med ordningen. Men det gick fint att läsa ändå. ;)

2010-08-29 @ 19:39:39
URL: http://oliwiaa.devote.se
bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0