SÅHÄR HÅLLER JAG MIN BLOGG LEVANDE


En blogg kan liknas vid en liten bebis, man måste vårda den med kärlek, ömhet och glädje. Okej, en dålig liknelse men ni förstår kanske själva poängen? Jag ger er härmed lite tips som jag själv tänker på.. dagligen.

1. Stora bilder. "En bild säger mer än tusen ord" frasen kom inte till utav sig själv - det är ren fakta. Har man ingenting att skriva bör man istället satsa fullt ut på en massa STORA bilder. Detaljerna är oftast det viktigaste.

2. Vara sig själv. Jag försöker i allt jag gör, skriver, tänker, pratar.. vara mig själv och så även i bloggen. Jag vill få ut till er läsare min vardag, mitt skratt, mina tankar och t. om. min klumpiga sida. Bloggen ska spegla huvudpersonen i dennes sätt att vara.

3. Skriv inga uppsatser. I skolan var svenska mitt absoluta favoritämne, jag fick skriva hur mycket jag ville, jag fick prata hur mycket jag ville. MEN bloggen är ingen bok.. trots att den är en följetong. Det gäller att sätta gränser.

4. Hemligheter. Allt ska inte avslöjas, men ibland vill man sånär som avslöja underbara saker som hänt under dagen eller kanske som komma skall. Kanske bara en mening? En sådan som väcker intresse?

5. Stå på dig. Man måste alltid tänka på att precis allt man skriver kan användas emot dig eller för dig vid något tillfälle. Alltså, tänk alltid efter en extra gång innan du trycker på publicera.

6. Svara på kommentarer. Det värsta jag vet är när man skriver saker, frågor i andra bloggar och aldrig får svar tillbaka. Jag vill verkligen inte vara sådan så jag försöker mitt yttersta med att svara på allt ni skriver.

7. Flera inlägg om dagen. Hur roligt är det att följa en blogg som bara uppdaterar 1 gång varannan dag? Nej tack, man tappar snabbt intresset. Jag försöker med 3-5 inlägg per dag och känner att det är något jag klarar av.

8. Inspirera för läsaren. Jag lägger upp mina "outfitbilder" för att kunna inspirera er. Jag säger inte att man MÅSTE se ut såhär utan bara att ni ska få ta del av mina olika kläder och olika kombinationer. Ni förstår.

Om ni har några heta tips, skriv gärna!

Kommentarer
Postat av: Emma

Haha ja vad skulle den vara då..

2010-12-28 @ 21:53:53
URL: http://emmaskogmyr.se
Postat av: denise

SV; nej inte fått det sålda ännu :/ hoppas få dom sålda snart

2010-12-28 @ 22:04:59
URL: http://danajs.blogg.se/
Postat av: Jennie

mycket bra tips, måste jag säga. haha, jag motstrider en del regler ser jag.



SV ; jaa, även om det låter mysigt känner jag mig som en outsider. det är ju inte så sextonåringar ska fira nyårsafton.

2010-12-28 @ 22:15:13
URL: http://sheislost.blogg.se/
Postat av: Mia

Väldigt bra tips! Tack för det. :)

2010-12-28 @ 22:27:35
URL: http://miaelisa.blogspot.com
Postat av: julia

Jättebra tips där!

2010-12-28 @ 23:06:39
URL: http://stylebyjulia.blogg.se/
Postat av: B E C C A

SVAR: Min jul var underbar! Hoppas din med var det :)

2010-12-29 @ 00:45:03
URL: http://rebeccalahti.blogg.se/
Postat av: eemma

sv: auwww tack gulle du:)

mycket bra tips:)

2010-12-29 @ 01:04:00
URL: http://eemz.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack fina du! och vilka bra tips:))

2010-12-29 @ 09:03:53
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Emma Hå

Jag brukar oftast svara på kommentarer i min egen blogg eftersom det blir lättare att följa konversationen då, men jag går alltid in på kommenterarens blogg och kikar, och hittar jag något jag vill kommentera gör jag såklart det. Däremot bojkottar jag demonstrativt spamkommentatorers bloggar ;)



//Emma Hå

2010-12-29 @ 14:38:16
URL: http://emmahas.se
Postat av: Helena

Himla bra tips det där :)

Men! Vad gör du när inspirationen är som bortblåst? Hur kommer du på alla inlägg kvinna!? Du är galet bra på att uppdatera! :)

2010-12-29 @ 15:53:52
URL: http://helenaengstrom.blogg.se/
bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0