ÅRSKRÖNIKA 2010 JANUARI-JUNI

JANUARI. Första månaden på året som jag firade in med mina nära och kära iklädd svart (nähä?!). Jag tog fina vinterpromenader vid ån. Köpte årets vackraste väska på zara. Umgicks så ofta jag bara kunde med Johanna då hon var i stan. Hade randiga ben till en röd klänning bara för att en läsare ville se OCH jag införskaffade mig ett par ormskinnsleggings. Spännande.

FEBRUARI. Jag tittade på Sommaren med Göran alldeles för många gånger, och medan jag gjorde detta sorterade jag mina övriga dvdfilmer. Min mor bjöd med mig till Stockholm över en helg där vi bodde på östermalm i den vackraste lägenheten som finns, nästan. Dock var hon sjuk så jag fick göra huvudstaden själv, tyvärr. Efter några dagar i Stockholm tog vi flyget hem till Övik där jag drog på mig vinterkläderna och gick på fina promenader. Jag började även fastna för årets trend - denim på denim.

MARS. Äntligen kunde jag använda min lilla skinnjacka (fejk!). Det var lansering för "The garden collection by H&M" och jag haffade den hypade klänningen - som jag levt i resterande av sommaren. Ringarna som även de blev mycket populära intog H&Ms butik. Jag passade på att investera i lite nya tavelobjekt och fastnade för NEW YORK och Marilyn Monroe. Ett ikeabesök hann jag med i all hast med mina släktingar och självaste boken FASHIONISTA var på rea och blev min.

APRIL. Månaden då mitt hjärtegull Johanna blev 21 år och firades hemma hos henne. Påsken var här och jag umgicks med min faster med familj, vi gick på torget och sedan hem till dem. Köpte den där byxdressen från H&M trend för en hundralapp. Väskan från zara hängde som oftast på min axel. Johanna tog bilder på mig då vi firade in våren vid ån och de första blommorna var här för att stanna.

Jag drack mitt första te någonsin hemma hos Johanna. Träklackar provades ute på stan i alla butiker för att hitta de mest perfekta. Klänningen i vit med rosor blev min och jag har troligtvis aldrig varit så glad, ångrar verkligen inte att jag köpte den i vit färg då den även fanns i röd. Baddräkten som gjorde att jag hamnade på blogg.se framsida. Uteserveringarna började sätta igång och överallt fanns det plötsligt tusentals människor. Sista april firades med mina fina tjejer på bryggan vid ån.. till att börja med.

Samma dag, dvs den sista april, fick jag besök av världens bästa grabbar. Fyra st skulle härmed bo hemma hos mig över helgen. Vi började morgonen med att göra scones där Daniel lät fantasin flöda och jag fick ett M med ett hjärta på. Sedan passade vi på att fotografera oss i MIN spegel, göra stan, mysa på alla madrasser i mitt hem, träffa en okänd man (?) fika på coffehouse, äta och umgås. Vad jag gillar dessa män!
MAJ. Årets mest ombloggade halsband blev mitt. Jag började månaden med att äta jordgubbar och läsa en bok på min balkong. Shoppade loss en massa på monki/weekday. Tog bilder i Slavsta för att få lite olika outfits. Blandade mönster på mönster hejvilt och kände mig riktigt nöjd. Såg Hammarby spela match på hemmaplan med min pappa, morbror och bror (de bodde hos mig några dagar).

Efter att fotbollen var slut passade jag på att hänga med min far och bror hem till Övik. Där träffade jag på min absolut favoritbarndomsvän Eveline. Jag drog med mor på en fika och jag träffade min lilla söta kusin. När jag åter var tillbaka i Uppsala var det uppvisning i dans för min andra kusin i Uppsala Teater. Solen fortsatte att skina så jag och Johanna bosatte oss i Skarholmen på sena eftermiddagarna. Bilden på mig och Andreas som gjorde att jag återigen var på blogg.se's hemsida.
JUNI. Favoritmånaden i år?! Jag hann med så mycket. Vi var 16 tjejer som såg Dear John på bio och vi alla grät floder. Direkt efter detta åkte jag och Johanna till Arlanda för att hämta hem älsklingskusinen Viktoria som varit i utlandet alldeles alldeles för länge. Vickan passade även på att fylla år den här månaden och det grattades hejvilt. Jag bytte ut alla mina svarta accessoarer till det bruna. Och midsommaraftonen firades i Stockholms skärgård där solen sken för kung och fosterland. Vi var fem tjejer. Vi bråkade. Vi blev sams. Vi skrattade. Vi mös.

Månaden då vi umgicks i stadsparken här i Uppsala och fina Simon gjorde oss sällskap (bara en liten parantes). Direkt efter midsommaraftonens firande tog jag flyget hem till Övik då det var dags att fira far på 45årsdagen. Med en massa kakor, tårta och skratt i magen fortsatte vi till min lillebrors första fotbollsmatch. Oscar var så fin i sina kläder och mor och far var så fina då solen började gå ner bakom träden.

Samma månad var det släktträff i Färila och vi samlades från alla håll och kanter för att tillsammans ha en härlig dag. Jag och pappa passade på att gå till havet för att sola och jag matchade mina tånaglar med solens glada färg. Emelie och jag hann med att träffas och bruden fyllde även år i juni, jag bar hatt och spetsklänning.

Sådärja, första halvan samlad. WOW vad roligt det är att titta igenom. HJÄLP vad jobbigt det är att klippa och klistra. Jag ber verkligen om ursäkt för att jag har satt bilderna huller om buller och en del kommer i fel ordning men i slutändan blir det bra på något sätt. Vilka minnen säger jag bara! Andra halvan kommer upp i helgen.

HAPPY NEW YEAR!

MED SVART SOM BAS



1. Jag matchar marinfärgade byxor till svart polotröja.


2. Jag matchar svarta byxor med en beige topp.

Det var längesedan jag la in ett kollage där ni fick rösa på er favorit. Istället försöker jag nu komma ikapp några dagar så slänger in dessa två outfits samtidigt (ja, jag gillade de så mycket att det fick bli favorit i repris på båda två). Vilken gillar ni bäst?

Lite senare under dagen tänker jag även lägga in Min årskrönika/berättelse/bildår. Håll utkik!

JULAFTON DEL 2


Såhär såg det ut innan sista familjen kommit med sina klappar, vi fick styra undan fåtöljen.

Mormor hade dukat fint som vanligt. Bara till att hugga in när morfar ropade "MAT!".

Mina ögon drogs till detta bord.. men jag fick hålla mig till maten "så länge".

Edvin lägger upp på tallriken, visst tänker man på HÅKAN när man ser potatis!? (Sunes jul!).

Jag sitter alltid på samma plats vid bordet, samma visa varje år. Med morfar bredvid som skär skinkan (inte min då, hihi)

Pappa tar kort "Okej mina barn, se roliga ut!" KLICK! "Ja, ni lyckades se roliga ut!" så skrattade han lätt, jag tror min bror vann?

Vi missade såklart INTE kalle anka men däremot var vi många som halvsov, till och med jag. Hallå? Matkoma?

Nejmen NEJ?! Det var inte jag?

Jag sa ju att det INTE var jag?

Julaftonen fortsatte hemma hos mormor och morfar där vi samlades för att först äta mat.. så jag började med julskinkan, prinskorvarna och köttbullarna med allt därtill. Sedan blev det huvudrätt med fläskytterfilé och allt därtill.. sedan hann man knappt andas förrän det var dags med fika och även godis och frukt och allt därtill. MEN GOTT var det. Och mysigt var det också. Del tre kommer sedan!

Min morbror har precis varit här för att lämna ytterligare julklappar då han passerade Uppsala påväg hem mot Stockholm. ÄNTLIGEN! Ni får se imorgon :)

RÖTT + BEIGE


Jag drog på mig min nya tröja (köpte den i strl L för att få den längre) och ett par röda tights. Perfekt?

JULDAGEN


Socks/Lindex
Prickiga tights/Ginatricot
Tröja i metallic/H&M dam
Pälsjacka/H&M trend
Läppstift/MUS "alarm"
Halsduk/H&M acc

Bara att knäppa av denna bild tog 15 min, ni förstår, jag bad mina fina familjemedlemmar att fotografera men ack nej. De vägrade stort. MEN då kom jag på den bästa idén, jag högg tag i min morbror när de anlände till maten och mötte honom utomhus med en kamera i handen. Han sa ja! Tack! En bild. Knäppt. Perfekt! Allt för er vet ni ju ;)

GINATRICOT


TVÅ stycken kap som fick följa med här om dagen. De är alldeles perfekta om det inte vore för att de är statiska, kommer noppa sig och är hur varma som helst (kanske en fördel?). Ni får bättre bild sedan!

Och förresten, jag insåg igår att jag kommer kunna åka hem sista helgen i januari då självaste IDOL är i Örnsköldsvik, de är ju ute på turné. Ska bli så otroligt kul att få se alla live och allra helst Daniel då. Såklart!

MARC BY MARC JACOBS INBJUDAN?



Igår när jag kom hem möttes jag av detta i min hall. I samma sekund som mina fötter lämnat golvets fäste och skjutit i höjden (och mitt leende nått högre höjder i haparanda) insåg jag att det inte alls var en sådan där specialinbjudan utan faktiskt bara en helt vanlig... CHICtidning. Nåja, bättre lycka nästa gång? Jag tror det va!

Förresten gillar jag tidningen skarpt och jag gillar den ännu mer för att jag fått den gratis. Ha!

SUIT YOURSELF


Såhär kan det se ut när man ska klä sig med kavaj, eller ska och ska.. VILL är ett mer rätt ord? Visar senare!

KLÄNNING FÖR 199:-





Klänning med tyll/H&M divided
Boots/Skopunkten
Kavaj i spets/H&M trend
Örhängen/H&M acc

Jag hade den här klänningen på julafton men värmde upp den några dagar innan, blev så sugen. Här ovan visas klänningen med utsläppt hår, bak och fram, uppsatt hår och sedan med det fjärde alternativet, såsom jag bar den, en kavaj över - annars fryser man ihjäl.

Till er som inte har Elsas värld, köp den. Jag är fast. Jag är såld. Måste. Läsa. Mera.

SÅHÄR HÅLLER JAG MIN BLOGG LEVANDE


En blogg kan liknas vid en liten bebis, man måste vårda den med kärlek, ömhet och glädje. Okej, en dålig liknelse men ni förstår kanske själva poängen? Jag ger er härmed lite tips som jag själv tänker på.. dagligen.

1. Stora bilder. "En bild säger mer än tusen ord" frasen kom inte till utav sig själv - det är ren fakta. Har man ingenting att skriva bör man istället satsa fullt ut på en massa STORA bilder. Detaljerna är oftast det viktigaste.

2. Vara sig själv. Jag försöker i allt jag gör, skriver, tänker, pratar.. vara mig själv och så även i bloggen. Jag vill få ut till er läsare min vardag, mitt skratt, mina tankar och t. om. min klumpiga sida. Bloggen ska spegla huvudpersonen i dennes sätt att vara.

3. Skriv inga uppsatser. I skolan var svenska mitt absoluta favoritämne, jag fick skriva hur mycket jag ville, jag fick prata hur mycket jag ville. MEN bloggen är ingen bok.. trots att den är en följetong. Det gäller att sätta gränser.

4. Hemligheter. Allt ska inte avslöjas, men ibland vill man sånär som avslöja underbara saker som hänt under dagen eller kanske som komma skall. Kanske bara en mening? En sådan som väcker intresse?

5. Stå på dig. Man måste alltid tänka på att precis allt man skriver kan användas emot dig eller för dig vid något tillfälle. Alltså, tänk alltid efter en extra gång innan du trycker på publicera.

6. Svara på kommentarer. Det värsta jag vet är när man skriver saker, frågor i andra bloggar och aldrig får svar tillbaka. Jag vill verkligen inte vara sådan så jag försöker mitt yttersta med att svara på allt ni skriver.

7. Flera inlägg om dagen. Hur roligt är det att följa en blogg som bara uppdaterar 1 gång varannan dag? Nej tack, man tappar snabbt intresset. Jag försöker med 3-5 inlägg per dag och känner att det är något jag klarar av.

8. Inspirera för läsaren. Jag lägger upp mina "outfitbilder" för att kunna inspirera er. Jag säger inte att man MÅSTE se ut såhär utan bara att ni ska få ta del av mina olika kläder och olika kombinationer. Ni förstår.

Om ni har några heta tips, skriv gärna!

JULAFTON DEL 1


Jag tog kort i spegeln, det gick väl sådär. Tappade klänningen samtidigt som jag slant med handen.

Haha, jag ser så otroligt glad ut och min bror koncentrerar sig på att knyta slipsen.

Vi skulle knäppa ett fint julkort med oss "syskon" vilket resulterade i ett skratt. Detta har jag nu beställt till mitt VISAkort.

"JAG HAR JULPYSSLAT!" "Och nu sitter den fast!" haha, vi tittar alltid på julavsnittet innan vi åker iväg.
Pappa kom hem med en julklapp från grannen, lägg märke till vårt fina täcke i grönvit färg. Wonder why?

Tada, en massa choklad i ett ägg. Hallå? Hur gott!? Det var kanske den godaste chokladen jag ätit. Ägget är nästan tomt nu. Varsågod familjen!

Genom bilfönstret! Klockan blev strax innan halv två, det var solnedgång och färden mot mormor och morfar var strax avklarad..

Del två slänger jag in lite senare. Det här var alltså en bra början på min fina fina julafton!

HÖRDE JAG PRICKAR?


Klänning/H&M divided
Kofta/Ginatricot
Prickiga tights/Ginatricot
Boots/Skopunkten

Åh, jag körde prickar på prickar, gillar det skarpt med en längre kofta till! Svart är grejen helt enkelt. Vad väljer ni?

HALSBANDET SOM JULKLAPP



Titta vad jag fick av mina föräldrar. Halsbandet är så oroligt finfint och på ena sidan står det ÄLSKAD och på den andra DOTTER. Mor har skickat efter det på nätet, vet dock inte exakt var, men kan ta reda på det om ni vill?

Jag är troligtvis världens värsta tjej. Igår kom han in här med mat "Malin, jag köpte med mig mat till oss" och sedan försvinner hans leende bort då jag säger "Men jag tycker inte om..." Stackars. Jag är hemsk. Förlåt.

FAVORITPLATSEN


När jag är hemma i Övik hittar man mig exakt alltid på den här platsen i soffan. Jag sitter peeeeerfekt på den sitsen, den är skapad för min rumpa och jag ljuger inte. Mamma har även investerat i sådana där trä.. tja vad ska man kalla de, brickor? skydd? på armstöden så det passar galant till min dator. Jag saknar platsen och min familj. Mycket. Bilden är tagen på julaftonen då jag snurrade runt i min svarta tyllklänning och röda strumpbyxor.

Mer får ni såklart se.. men först ska jag titta på en.. en vacker.. man! Det är choklad för ögonen det!

FLYGRESAN





Från Örnsköldsvik till Arlanda på nolltid, eller rättare sagt 50 min. Jag hann knappt börja läsa boken förrän man joinade marken igen. Suveränt underbart som alltid. Min granne till höger satt och tittade på film, jag försökte hänga med men ville hellre fortsätta att leva i Elsas värld (som jag och hela övriga bloggvärlden fick i julklapp!)

Nu har jag städat hela min lägenhet och det luktar fantastiskt underbart.

JEANSIGT


Jeans/Monki
Boots i brun färg/Skopunkten
Tröja/H&M trend
Pälsjacka/H&M trend

Wow. Eller alltså.. jag säger bara.. WOW. Att människor orkar. Okej, det är mellandagsrea och tydligen det största som kan hända runt juletid MEN måste människor slå ner alla andra för att komma fram. Sedan, bara en sak till, varför klagar ALLA på att det är så mycket människor runt omkring, långa köer etc.. ÅK HEM ISTÄLLET DÅ! Annars är jag glad förtillfället: FÖR JAG FYNDADE TVÅ PLAGG! JAAA!

Ovan lyckades jag klämma i mig ett par gamla godingar till jeans, tror att jag betalade 40kr för dem. Helt okej.

DET VAR DEN JULEN


Trots jordens minsta gran i en kruka är den ju klädd med ömhet och kärlek så okej mamma, det blev bra ändå! Nu är dock granen bara ett minne blott.

Sitter i bussen som tar mig från flygplatsen. Tack för den bästa flygturen någonsin, hade jag vetat detta tidigare hade jag alltid flugit i snöväder! Ett hett tips vid rädsla för flygturer: mumla "flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög" sjutusen gånger, till slut har du babblat så mycket att du snubblar på orden och endast koncentrerar all din rädsla på att hitta rätt konsonant! Ha!

ÄLSKADE UPPSALA




Fjärde advent, jag var påväg till jobbet och möttes av detta. HALLÅ? Vad var det som komma skall? Sedan såg jag tomten och därmed förstod fakta. Vad gör man inte för en tomtekram? Jag menar, kön gick hela gågatan och klockan var inte ens 12.

NU har vi precis kommit hem igen efter en helkväll med massa skratt, mat och film hos våra vänner. Hur mysigt som helst. Mina ögon ser dubbelt, min mage når till golvet vid sittande läge och jag har en finne mitt på hakan, man känner sig så läcker...

DESSA LEGGINGS KOSTAR FYRTIONIO KRONOR PRICK



Leggings/Bikbok
Kavaj/Ginatricot
Linne/Monki
Boots/Skopunkten

Jag tycker faktiskt att det var stort av mig att sminka lite lite lite extra, ett streck av svart kajal, bara sådär runt ögonen för att prova någonting nytt.. vet dock inte om jag gillar det. I alla fall kan jag inte bara mer än att hålla med en tidigare kommentar: att jag ser konstig ut med minen på bilderna. JA det gör jag. Tyvärr kan jag inte redigera eller retuschera miner.. det är väl helt enkelt bara så att jag ser konstig ut. Okej?

Slänger in detta inlägg bara för att få lite variation i allt julfirande, kläderna användes för någon vecka sedan!

JAG SER UT SOM TOMTEMOR


Just nu myser jag runt i mitt nya velourset från H&M för 149:- perfekt en dag som denna.

Det känns att det är jul. Jag har knappt loggat in på datorn frånsett att ha beställt ett nytt bankomatkort (halleluja! det var på tiden, cyklade ju över det i höstas - fastnade mellan ekrarna påväg hem från gymmet, och sedan dess har det inte riktigt fungerat som det ska, man kan likna kortet med puckelpisten i åre). MEN NU sitter jag här för en liten stund, fick en dvdfilm i julklapp av mor och far - förstår fortfarande inte, jag menar det står ROMANTIK i min skalle och jag har troligtvis sett 99% av alla sådana genre i filmer men ändå lyckas min mamma köpa en rulle jag aldrig sett. Strongt. Jag kommer såklart visa bilder på mina klappar lite senare.

Idag har vi börjat dagen med att åka till kyrkan, jag + mina päron, och träffat alla goa och glada människor. Jag gillar kyrkan extremt speciellt mycket vid juletider då alla samlas och sjunger jullåtar. Det är helt annorlunda att gå till en kyrka som man är uppvuxen i.. det är.. mysigt, nostalgiskt och fridfullt. Efter en timme var det slut och då åkte vi hem till ett par och fikade sju sorters kakor, så fantastiskt gott med hembakta grejer som man annars aldrig stoppar i truten. Tummen upp. Nu har vi precis käkat mat, film vankas och sedan bär det iväg hem till bekanta (vad skriver man egentligen?!). Imorgon lämnar jag denna vackra stad. Och jag hoppas få en puss också.

HEMMA HOS OSS (OCH INTE MIG!)





Att kliva in i mitt barndomshem är som att kliva in i en inredningsbutik fylld med jul. Min mor är så duktig och hittar alltid tusen saker som verkligen passar perfekt där de står. Jag bjuder på några fina bilder ovan..

Nu blir det fångarna på fortet. Jag tog tillfället i akt att lägga in ett inlägg sådär jättesnabbt. Min familj har nämligen förbjudit mig att använda datorn. HA. Imorgon blir det bloggdag!

JULKORTET 2010


DÄR SATT DEN. Julkortet är räddat. Det är alltså detta kort som kommer svärma runt i alla mailkorgar framöver (vi insåg att bättre sent än aldrig.. right?!) Tack snälla, världens bästa familj och släkt, för gårdagens julafton. Den var perfekt på alla sätt och vis. Utan att skryta men jag tror aldrig att jag fått så många klappar - någonsin. Har jag varit så snäll i år? Är ni alla nöjda och glada?

Det jag gillar med kortet är att det ser så spontant ut.. HAHA!

MERRY CHRISTMAS


Resultatet från pysslandet igår, till er alla från mig.

Jag tänkte att vi skulle göra en rolig grej (är ni med?), alla som läser detta inlägg skriver GOD JUL, inte bara till mig då utan till er alla som även läser. Tillsammans är vi OSLAGBARA och den här dagen ska sprida glädje överallt. Jag börjar med GOD JUL till er. Ni är bäst. Jag lovar.

JULAFTONSMORGONEN


Vi tre barn sprang nedför trappan (tripp, trapp, trull) och satte oss under den feta (haha!) granen för att öppna lite klappar. Mina päron satt i soffan bredvid.

Det är en tradition att far sätter igång brasan (i vårt fall på tv:n). Den MÅSTE vara tänd.

Min outfit för morgonen, mimmi nattlinne, sådär lagom vackert.

"Mäh? en till mig?" Vi fick en massa fina saker..

Och sedan, har tomten varit här? Var det triss-tomten? JAG VANN INTE :( Men mor vann 50:- och jublade.

Pappa har fått en massa klappar från jobbet och höjdpunkten var den här då den var tejpad med en postit. HAHA. Så gölligt..

MIN JULAFTONSMORGON. För att inte glömma någonting måste jag dokumentera och skriva allt på en gång. Vår tradition är att Edvin väcker oss alla, sedan rusar vi ner och då är mamma och pappa redan vakna. Vi öppnar klapparna och sedan inser Oscar att han inte slagit in några (han springer därmed alltid iväg). Snart blir det julfrukost, jag är fortfarande mätt efter gårdagen...

Vi fortsätter denna kära julafton hemma hos mormor och morfar runt klockan 13-13.30.

DAN FÖRE DOPPAREDAN


Jag satt och pysslade lite i köket.

Mamma stod vid spisen och gjorde klart knäcken.

Resultatet får ni se i bloggen imorgon.

Den här kvällen har spenderats framför tv:n, uppesittarkväll. Pappa var överlycklig och överraskade oss alla med varsinn bingolott men som vanligt slutar det alltid med nada i vinst. Varför kan man ALDRIG vinna någonting? Tråkigt. Nu är jag så mätt och belåten att jag kommer rulla i sängen, bokstavligen talat. Åter till tv:n... glöm inte bort att verkligen ta vara på den här kvällen - det är ett år till nästa gång!

IFRÅN ETT BILFÖNSTER SER MAN MYCKET









Det som jag gillar mest med att vara hemma (förutom familj, släkt och mat) är det fantastiska lugnet och de fina vyerna. Såklart vill jag ha stress och liv runt om mig för alltid men att bara kunna komma hem och koppla av sig för en liten tid är verkligen inte dumt.. snarare helt underbart.

Ikväll blir det uppesittarkväll för fulla muggar. Nu ska jag och mina bröder titta på julkalendern, och äta allt julgodis vi bara kan komma åt.

HÖG MIDJA



Tröja/H&M dam
Byxa/H&M trend
Boots/Skopunkten

Ber om ursäkt för att det blir lite upprepande men kände bara att jag ville visa helheten på dessa plagg också. Annars är jag hemma. Hem ljuva hem som det så fint heter. Mamma skriker till min bror att han ska ta ut soporna och han går genast för att lyfta upp mig på ryggen. Jag var tydligen Sopan. Syskonkärlek. Trevligheter. Snart ska vi alla samlas för risgrynsgröt - jag började nästan grina. Det är nämligen det värsta jag vet.

JUST NU

Det här går som på räls, solen skiner fantastiskt vackert och står precis bakom oss - slipper alltså solen i ögonen. Vi stannade till i Sundsvall för att köpa ätbart och drickbart (kaffe!). Passerar precis Midlanda flygplats nu. Nästa blir alltså Härnösand.

INSPIRATION



Källa: ELIN KLING

Jag vet inte men det känns som om alla hennes outfits i nuläget är så.. tråkiga. Vad hände med alla dessa snygga stilar ovan? Jag som klickade in på hennes blogg flera flera gånger per dag kommer nu på mig själv med att knappt kika en gång i veckan. Ja visst, hon är oslagbar fortfarande.. men i dagens samhälle finns det många konkurrenter. Minst sagt. Vad tycker ni?

DETALJERAT


Närbild på hur tröjan ser ut på

Min ständiga favoritbyxa, hög midja, skön passform

Bootsen är på plats 5/7 dagar i veckan

GODMORGON. Eller morgon, hallå, jag har varit vaken sedan klockan 6 - det började pirra i hela kroppen pga den här julen. Just nu sitter vi här i bilen påväg efter e4an, lyssnar på den här låten och diskuterar Tilde de Paulas bil. Jag klagar redan på kaffesugenhet (?).

BLOGGTIPSET: KRYDDBURKEN.SE


Källa: Alla bilder är lånade ifrån denna blogg!

Sådärja, nu är ALLA paket inslagna (note to myself: köp TEJP när det väntas julklappsinslagning, bara en sådan där liten parantes.. som skulle göra livet så mycket lättare) och jag har till och med börjat att packa. Packningen tycker jag helt enkelt är värst. Värst på alla sätt och vis. Men det var inte det inlägget skulle handla om utan helt enkelt en blogg som jag precis hittat. Den är fylld av en massa härliga recept, helt fantastiska bilder och en text som man bara vill läsa mer av. Jag blir så inspirerad att det bara vattnas i munnen och jag vill ställa mig vid spisen direkt (JAG vill ställa mig vid spisen.. då måste man helt enkelt lyckats väcka ett stort intresse!). Gå in och kika ni med vetja och njut av en fantastisk julstämning.

IN ACTION


Okej, med detta foto kan jag säga att jag måste träna på min hållning, men hallå, min ryggvärk och jag går inte så otroligt bra överens. Den är där för jämnan. Aj! Hela outfiten kommer i ett separat inlägg.

Idag var sista arbetsdagen så jag känner att JULLOV står stämplat över exakt hela min skalle, panna och tja hela min kropp. Jag köpte även den sista klappen ute på stan i all hets, sedan bad jag om att få den inslagen (heter man malin så händer det aldrig, jag har ALLTID velat slå in mina klappar själv) och han nickade som om det vore en glad självklarhet. Tack och bock. OCH nu såhär på kvällskvisten kom jag på att VEM ska packa om inte jag?! Resväskan är i nuläget: tom.

DEN ÄR MIN BARA MIN


Trots alla stora julgranar jag skrev om HÄR tycker jag ändå om min gran sådär underbart mycket. Den är perfekt i mina ögon!

METALLIC OCH SVART




Tröja/Ginatricot
Kofta/H&M dam
Byxa/Ginatricot
Boots/Skopunkten

Jag har börjat tycka om den här tröjan mer och mer för dess färg i silver/metallic. Koftan däremot, den köptes för att den var så lång - hallå, vad hände där? Antingen måste min rumpa ha ökat 1m i omkrets eller så har den helt enkelt krympt i tvätten. Koftan var nämligen nedanför rumpan vid köpet, men jag tycker att den fungerar riktigt bra nu också. Det gäller att se möjligheterna i livet människor!

ONSDAGSMORGON -20 GRADER UTOMHUS


Åh, jag vet att jag kan låta tjatig men imorgon åker jag verkligen hem. Hem till min favoritfamilj. Hem till min kära stad där jag är uppväxt. Hem. Bara hem. Det är så underbart, att bara vara hemma, att bli ompysslad, att få mysa med sin bästa familj & släkt. Det är grejer det hörrni.

Och för det andra, vad sugen jag blir på att färga mitt hår sådär lite askigt igen. Bilden ovan är ifrån augusti i år i Övik och jag har inte färgat mitt hår sedan dess, nu har det fått sig en liten utväxt - men trots utväxten är det ändå helt okej. Just nu.

JUST NU

Har kommit hem, duschat och sitter nu framför Ernst. En jul med honom och man är i himmelen!? Hallå. Underbart. Nu vankas en myskväll och vi ska se Morden i Sandhamn. Spännande.

JULKLAPPARNA





Jag fick lite mer stämning i kroppen när vi besökte detta fina köpcentrum förra veckan. Mysiga bilder.

Det här med julklappar. Pust. Jag menar, jag tror aldrig att jag köpt så många någonsin och ÄNDÅ skulle vi dra ner på klapparna i år? Pyttsan. Jag går snett, jag har nackspärr, jag andas tungt... juletiden är här! Egentligen, hur mysigt är det inte att släpa på väskan, två stora feta påsar, ett paket som är inslaget OCH en latte i handen såsom jag gjorde för bara några minuter sedan? Hur mysigt är det inte heller då att förfrysa om fingrarna, spilla ut halva kaffet och halka till med bootsen så att påsarna faller i backen?! HUR MYSIGT SOM HELST. NOOT!

MEN jag tror att julen blir toppen. Är ni glada. Är jag glad. Åh vad det ska bli roligt att ge alla klappar, den som inte blir nöjd vrider jag nacken ur led på. Och sedan slår till i pannan. Så var det sagt.

DAGENS TIPS


Jag köpte den för fullt pris. Idag kan DU köpa den för halva priset. Perfekt bastopp helt enkelt, H&M.

MATCHA BLÅ OCH SVART FÄRG




Byxa/H&M trend
Polotröja/H&M dam
Boots/Skopunkten
Halsband/H&M trend
Läppstift/MUS Havana

Ibland behöver man bara använda ett läppstift för att sätta färg i ansiktet. Jag drog på mig mitt från Make Up Store i märket Havana och det är verkligen så otroligt fint, dock inte lika bra när man ska dricka kaffe. Haha. Den här outfiten kopierades rakt av igår också, gillar kontrasten mellan blått och svart.

Nu Julkalendern, åh vad jag måste sätta mig ner och se alla avsnitt - känns som om jag missat många, alldeles för många.

MAN BEHÖVER INTE BÄRA STYLTOR FÖR ATT VARA FIN


STOCKHOLMSTREETSTYLE

I vår tänker jag satsa stenhårt på platta dojjor, ni förstår för flaggstänger som mig (läs 175cm över ytan) vill man kanske inte alltid spatsera på styltor och ge en touch till heaven above, även fast alla bloggerskor skriver att man alltid får använda höga klackar trots längd, så jag tänkte att gubbskon är här för en comeback? Vad tycker ni? Och vet ni vad, i vår ska de INTE vara svarta - nu kör vi bruna! Hurra!

Har precis sett klart på "Morden i Sandhamn" och nu blir det lite Sunes Jul innan sömn. Mys.

UNDER DEN STORA PÄLSJACKAN




Linne/H&M divided
Leggings/Ginatricot
Kofta/Ginatricot size XL (eller kanske L?)
Boots/Skopunkten

Såhär såg jag ut under den stora pälsen. Perfekta kläder då man ska prova en massa andra saker i provhytterna på stan (dock blev det lite sådant när hela halva stockholm shoppade samtidigt). Jag gillar kombinationen svart och beige... som ni kanske märkt?

BARA I TORSDAGS


Leggings i metallicfärg 49:- Bikbok

Jag har kikat på dessa leggings i veckor och verkligen tänkt köpa de "nästa gång jag går på stan" (vilket nästintill är varje dag!) men aldrig helt enkelt kommit till skott. Sedan gick jag bara in i torsdags för att titta på lite klänningar och vips så var de nedsatta från 149:- till 49:- BARA den torsdagen. Gissa om jag blev glad? Ni ska få se de på lite senare, jag kunde inte hålla mig utan använde de redan dagen efter...

BÄSTA KÖPET I GARDEROBEN



Pälsjacka/H&M trend (fejk!)
Leggings/Ginatricot
Boots/Skopunkten
Väska/H&M acc

Vanligtvis visar jag bara de kläder jag har närmast huden men idag kör vi bakvänt. När jag åkte till Stockholm (förra lördagen) hade jag på mig min kära päls. Det här är kanske det bästa plagget jag någonsin köpt då den håller det här året också. Jag tycker till och med att den har en finare färg än många andra pälsar runt om i butikerna. Min päls köptes för 998:- och är värd vartenda öre.

Det roliga var att (när jag gick där på drottninggatan) jag mötte CAROLINE på H&M och hon såg exakt likadan ut som mig i svarta skinnbyxor och pälsjacka. Lustigt.

DAGENS PLUS|MINUS



+ sova ut, martina haag i nyhetsmorgon, adventspaket i form av pengar, underbar arbetsdag, perfekt gjort latte, gott kött, fantastiskt gymbesök, gott godis, julprogram med jamie oliver, bra julklappsinslagning, tomten på stora torget, sunes jul.

- snökaos, dåligt plogade vägar, huvudvärk, tappade ut latten på väskan, halkar sju steg bakåt vid ett steg framåt, slut på kartonger så alla klappar är icke inslagna, hockeyn bytte kanal på gymmet.

SUMMA. Det positiva slår ut det negativa med bravur, så brukar mina dagar se ut. Hurra!

JUST NU


Klipper och klistrar en massa julklappar. Inser dock att jag inte har tillräckligt med kartonger - ajdå. Samtidigt går sunes jul på tv:n. Hurra. Men hörrni, varför gör man alltid misstaget PRECIS när man klistrat igen.. "nej, vem var den här till?". Ehm, det kan bli en underbar jul! MÅSTE skärpa mig nu och inte bara tänka på Sune.

H&M LOOKBOOK S/S 2011



Här snackar vi inspiration på hög nivå. Videon har jag sett på en mängd bloggar och jag vet att jag är sent ute att lägga in detta inlägg men jag bara måste. Jag. Vill. Ha. Sommar. Nu.. eller efter självaste julaftonen förstås. Färgen som jag kommer satsa på i vår är... cerise! Tycker att det passar så himla bra till blonda hårstrån.

Nu blir det lite paketinslagning, hann inte med det igår då jag somnade tidigt.

VIDEON FINNS HÄR.

HOW TO DRESS




Linne/H&M divided
Skjorta/H&M Herr Logg
Leggings/Ginatricot
Boots/Skopunkten

Såhär kan det se ut när jag klär på mig, först linne & leggings (oftast standard) och sedan en längre sak som går ned över rumpan. Jag längtar så otroligt mycket till bara bruna ben och jeansshorts, men till dess blir det till att rota igenom gamla godingar i garderoben. Håll tummarna för att man lyckas!

BÄSTA SHORTSEN JAG ÄGER



Tröja/H&M divided
Shorts (fuskskinn)/Second Hand
Boots/Skopunkten

Sådär lagom roligt, men helt okej ändå.

GLAD FJÄRDE ADVENT


Varje år är det samma visa, man tänker "åh, det är så långt kvar tills julafton" när man tänder det första ljuset och pang så är man bara här - vid det sista. Fyra ljus har jag nu tänt för att fira denna fantastiska advent. Mor överraskade med pengar på kontot som paket. UNDERBART!. Jag har världens bästa föräldrar. Snön faller lite lätt utanför och det är den perfekta summan på termometern - en enkel 8. På torsdagsmorgon åker jag hem och det ska bli helt enkelt toppen. I år blir det en bra jul. Ta vara på alla era nära och kära.

VART SKA NI FIRA JULAFTON? är lite nyfiken här och nu.

NÄR TRÄD BLIR TILL DEKORATIONER

En fin gran i en utav galleriorna i Piteå, dock lite tråkig kanske?

En riktigt stor gran i den andra gallerian i Piteå, ber om ursäkt för en dålig skärpa i bilden. 

NK i Stockholm slog på stort i år med den här bamsingen till gran. Wow säger jag bara. Hur hålls taket uppe?

Men min favorit är helt klart den här ljuva vackra saken i Täby. Hallå, den är perfekt? Och längst upp sitter inga mindre än Kalle Anka och Musse Pigg. Inom disneyvärlden har Kalle Anka och Långben alltid varit och kommer alltid att vara de bästa jag vet.

VILKEN JULGRAN BLIR DIN FAVORIT?

SVART OCH VIT





Byxa/H&M dam
Boots/Skopunkten
Skjorta/Ginatricot
Kavaj/H&M divided
Halsband/Indiska

MEN HALLÅ, jag drömde att jag fick en ipad, bara sådär. Pappa sa så fint: Malin, jag fick den för 500:- och jag kände att ingen behöver den bättre än du gör. What? Därmed vaknade jag med det största leendet någonsin - som i sin tur försvann lika snabbt som lyckan efter att ha skrapat en triss och inte vunnit ett ruttet lingon.

Ikväll blir det julklappsinslagning och svarande på kommentarer till en massa bra julmusik. Det kan bara bli en underbar kväll.

TT. TRÄNINGSBYXAN FRÅN TREND

Jag gillar partierna i olika färger och dragkedjorna nedtill. Att byxan sedan inte behöver någon dragsko upptill är även det helt perfekt.

En enda nackdel är väl att det är beige färg precis där man blir som svettigast. Höhö.

Och baktill är de svarta förutom längst ner med lite vit färg. Klockrena.

Visst är det trevligt när man inte bara behöver besöka Stadium, intersport.. etc för att hitta ett par snygga träningsbyxor? Nu har ju till och med trendavdelningen på H&M blivit anhängare att ta in sådana plagg och jag kan inte mer än att älska det. Byxorna har en tillhörande sportbh att kika närmre på också. Bör tilläggas: de kostar 299:- vilket är ett kap!

SER DU STJÄRNAN I DET BLÅ?


I mitt fönster hänger en fantastiskt stor stjärna, den är så stor att den knappt får plats. Anledningen till att jag har den här storleken är för att i min förra lägenhet var den bara helt perfekt - större fönster, högre i tak. Men nästa år mina damer och herrar, då är det JAG som står för all julbelysning i denna värld. Efter midsommar sätter jag fart i jakten på den perfekta stjärnan. Är ni med mig?

Annars har jag precis ätit upp all mat, wow, vad mätt jag blev. Hur gott som helst. Ibland överraskar även jag i köket.

LÄGG INTE SHORTSEN PÅ HYLLAN




Linne/Weekday
Svarta jeansshorts/H&M trend
Kofta/Ginatricot
Boots/Skopunkten

Vem har sagt att shortsen ska läggas på hyllan bara för att det är vinter? Använd ett par strumpbyxor under och du är kirrad för dagens bravader (tänk dock på att dra på dig ett par extra byxor utomhus, bara en parantes). Shortsen i detta fall är väldigt korta så man känner sig mer bekväm med en lång kofta som går över rumpan. Trycket på linnet lyfter hela grejen!

STOCKHOLM <3









Lite fler bilder från Stockholm. Jag gillar framförallt bilden över bron på kungsgatan. Så fantastiskt fin med alla lampor. Ser ni förresten hur snabbt mörkret faller på bara någon timme - från ljust till mörkt? Fascinerande. Nä hörrni, nu vill jag ha vår och slippa detta slask. Godmorgon förresten!

ROSA FODRAL



Klänning/H&M trend
Prickiga tights/Ginatricot
Boots/Skopunkten
Dunjacka/Veromoda

Bilden ger verkligen INTE klänningen sin rättvisa. Färgen är inte alls som den ser ut att vara utan mer rosa och knallig. Ni har säkert sett den innan på en massa modebloggerskor? I vilket fall som helst är den ett bra kap från trendavdelningen på h&m. Jag tror att jag betalade 179:-. Nej, jag tror inte, jag vet! Har precis tittat på paradise hotels kära final (den här veckan har varit roligast?) och sitter nu bänkad framför robinson. Vilken tvkväll!

AKTA BENEN SÅ ATT DU INTE FRYSER












Klänning/H&M dam
Overknee/H&M under
Boots/Skopunkten

Det blir mycket svart i vintertiden och jag gillar det. För att inte frysa ihjäl om benen är overknee ett bra tips och även ett mycket snyggt sådant. Jag håller mig dock till strumpor i svart färg då andra ljusare färger förstorar en hel del.

GALLERIAN & NK


Det hänger fina saker i taket (vad heter dessa egentligen? ljusbollar? haha)

Och människorna såg ut som om de aldrig tuggat en matbit förr. Glädje.

Den här bilden är onödig. Egentligen.

Människor var på språng exakt överallt. Stockholm är jordens mest stressiga stad. Nästan.

Åh. Sedan såg jag en massa köer inne på NK och tänkte att "wow, nu är det någon stor artist här" så jag sprang, bokstavligen, i en fet önskan om EMD eller något liknande.. intog räcket på våning 1 och fick till min fruktansvärda syn reda på att så var inte fallet. Nobelpristagaren i litteratur. HALLÅ? Vad är litteratur? Tänk om självaste Sofi Fahrman hade stått där istället. Nåja.

Han såg ut att trivas bland alla autografer minsann.

Åh det blev en lång kö (otroligt suddiga bilder! haha)

Och världens vackraste julgran i taket. Här snackar vi feelind på hög nivå.

Jag gillar Stockholm. Jag gillar staden enormt mycket. MEN varje gång jag kliver av tåget på Uppsalas mark får jag ett glädjerus i hela min kropp. Jag trivs så otroligt bra i denna stad. Den är perfekt på alla sätt och vis. Nära till allt men samtidigt lite utanför allt (allt=sthlm). MEN jag var då tvungen att åka till huvudstaden för att få se pyntningen i år och jag hade riktigt höga förväntningar som tyvärr domnade bort när jag såg NKs skyltfönster - bättre förr helt enkelt.

LÄR KÄNNA MIG


Vad tror du att du gör och är om tio år?
Jag tar hand om mina två barn i en vacker villa i förorten till sthlm och jag jobbar absolut inom H&M. Däremellan lagar jag middagar till min underbara man, ligger i sängen och tittar upp genom de två fönstren i mitt tak och skrattar när mina barn retar varandra lite lätt. Jag läser böcker i en vacker vit fåtölj och jag kurar in mig i min makes famn. Jag passar på att vara delaktig i kvarterets middagar och uppfostrar mina barn att alltid skratta. Jag städar efter min man när han slänger strumpor under sängen och jag står gärna och stryker klockan kvart över elva på kvällen. Jag reser med jämna mellanrum och familjen kommer alltid sättas som prio ett. Så är det bara.
I övik
Vad är du mest nöjd över med dig själv? Att jag vågar säga NEJ till saker jag inte vill göra. Det är inte många som gör det nuförtiden. Jag är även nöjd över att jag VÅGAR vara själv. 
Varför började du blogga? Tanken från början var väl mest att bloggen blev som en dagbok, att det jag skrev var från mina känslor och uttryck men nu idag är det ju bara helt fantastiskt roligt att inspirera andra. DOCK måste jag säga att jag älskar att bara sitta ner och läsa igenom mitt arkiv - tänk så roligt man hade det i gymnasiet.
Glad i Sthlm
hur lyckas du ALLTID vara så glad? Jag lyckas med tanke på att jag har verkligen INGENTING att vara ledsen över. Jag behöver inte vara arg. Jag tror på att genom ett leende kan man glädja så många andra. Ett bra tips är att lyssna på låtar som gör dig glad på morgonen och sedan stå och mima med borsten i handen framför spegeln - tro mig, dagen är räddad! haha.
Beskriv din framtid som du tror att den kommer att se ut (: Åh det känns som om jag precis har gjort det ovan.
I våras
Vilken är din favorit årstid och varför? :) Favoritårstiden är verkligen våren. Jag älskar hur blommorna börjar att blomma, hur mörkret blir till ljus dygnet runt, hur värmen bara stiger och man kan börja använda bara ben.. att sitta vid ån här i uppsala på kvällarna och bara njuta av lugnet. Och helt plötsligt bara bli kär.
Beskriv din stil och de plagg i din garderob som du skulle rädda om det började brinna =) Min stil är verkligen varierande med tanke på hur modet förändras faktiskt. Skulle beskriva den TRENDIG? Dock med så lite färg som möjligt kanske? haha, jag är så grå/svart/beige man bara kan bli. Plaggen jag skulle rädda? Nja, jag har inga direkta favoriter - skulle hellre rädda grannen i lägenheten bredvid om det började brinna! Jag älskar kläder MEN det går alltid att köpa nya.
18 år
vad pluggade/pluggar du på gymnasiet? Jag började mitt första år på frisörprogrammet i örnsköldsvik med världens bästa klass - 16 st tjejer. Kände dock att det var helt fel så efter ett år bytte jag till sam/ekonomi där jag gick mina två år. Så jag är liite utbildad frisör i grund och botten vilket har gjort att jag klippt mycket hemma och så. Anledningen till att jag bytte var framförallt att jag helt enkelt inte ville stå och klippa/färga hår resten av mitt liv OCH att jag ville ha en bredare utbildning. Mina bästa ämnen var geografi, svenska och matte. Geografi för att jag älskar kartor/huvudstäder/länder (fått av min mor), svenska för att jag älskar att skriva uppsatser och matte för att det är en utmaning och man blir så otroligt glad när man löst uppgifter (fått av min far). Det jag vill säga med detta är att jag INTE började om ett år trots att jag helt totalt bytte skola och linje. Jag fick läsa in HELA samhällsettan på sidan om hemma och tentade av alla ämnen medan jag läste tvåan i skolan. Allt går och jag gick ut med 1200p mer än alla andra!
"vad vill du bli när du blir stor?" :P Jag kommer alltid vilja jobba inom H&M och jag har mina mål som jag gärna håller för mig själv. När jag var liten sa jag det "jag ska alltid jobba på h&m". Det står jag för. Det är det bästa jag vet.
bloggar du för dig själv eller för dina läsare? Ja det är både och verkligen. Ibland känner man att vissa inlägg lägger man bara in för att läsarna ska få lite underhållning men många ggr är det för en själv, att få skriva av sig också :)
17 år
vad håller igång ditt bloggande? :) Alla underbara kommentarer, all inspiration i skallen och alla trender som visas på marknaden - ute i butiker, magasin och bloggar.
Hej! Var bor du och vad jobbar du med? Jag bor i Uppsala och jobbar på H&M, som sagt :)
Vet du när hm:s vårkatalog kommer, brukar den inte kommit vid det här laget? Åh det var en svår fråga men jag har för mig att den kommer ut i januari?
Vilka är dina favoritskor nu på vintern? Nu går jag gärna i alla mina fyra boots från skopunkten, helst av allt skulle jag vilja köpa ett par som verkligen är fodrade MEN känner att det inte är kalabalik ännu då jag aldrig är utomhus så länge.
Har du några låtar som du lyssnar på extra mycket just nu? JA! Alla jullåtar, brukar söka på celine dion, peter jöback och shirley, sonja och sanna på spotify för att få en rejäl julstämning. Mums!
Vad önskar du dig i julklapp? Här skulle jag kunna säga alla möjliga olika trendiga plagg men faktum är att jag absolut bara önskar mig ett par nya träningshandskar! Jag har fått ett par varje år de senaste tre åren och jag hoppas att tomten (läs mor och far) överraskar med ett par till. HAHA! Handskarna används ju nästintill dagligen och är ett MÅSTE när tunga vikter ska lyftas.
Vilka uteställen eller restauranger brukar du gå på? Jag går inte ut alltför ofta men då jag väl gör det är det BARA birger jarl i uppsala. Jag vägrar att gå till alla andra, nästan. Jag gillar Bj för dess musik - att man kan sjunga med till alla låtar - det är ett MÅSTE när man ska dansa.
Vad tycker du om Lanvin-kollektion och har du något där ifrån? Jag tycker att den blev lite överskattad, dock ursnygga plagg - verkligen - men plaggen är sådana som man kanske bara kan använda EN gång och aldrig mer? Nej tyvärr, jag hade velat köpa men jag var icke i uppsala under den perioden. I kollektionen gillade jag som mest färgerna (ja, tro det eller ej) och de vippiga klänningarna med tyll.
Tycker du det var rätt som vann idol? Nej det tycker jag inte. Minnah borde ha vunnit då jag känner att hon passar bättre på det sätt VINNAREN ska fortsätta året efter.. OCH för att Minnah verkligen har vuxit fram under programmets gång på ett helt annat sätt. Jay var ju bäst från ruta 1!
Vilket land skulle du vilja åka till? Jag skulle verkligen vilja åka till USA, frankrike och italien. USA för att jag vill uppleva allt som filmer och tv visar, frankrike för dess charmiga sida (läs paris) och italien för modet.
Favoritmaträtt? Jag skulle ljuga om jag skrev någonting annat än kyckling? Jag lever på kyckling. Jämt! haha.
Från vilket märke köper du ditt smink? Åh, Loreal, maxfactor och lite maybelline och läppstiften från MUS. En bra blandning. Skulle såklart vilja skriva YSL, CHANEL och DIOR men jag vill vara ärlig.
Ärlighet varar längst. Jag hoppas ni gillar mina svar.

BEIGE OCH SVART




Skjorta/Ginatricot
Leggings/Ginatricot
Boots/Skopunkten

Det här med dagens outfit, jag försöker komma ikapp men det är inte så himla lätt - isåfall ska jag uppdatera varje timme. I alla fall är det sällan jag använder jackor med på bilden med tanke på att den enda jag lever i är min stora feta dunjacka. Till våren blir det andra bullar..

God morgontimme? Nej. Glad sovmorgon? JA! Tänkte sätta mig ner och svara på alla frågor snart!

RANDOM PICS


I söndags bosatte jag mig några timmar på Waynes vid S:t per. Där kan man sitta hur länge som helst och bara varva ner.

Nagellacket har en fantastiskt vacker färg och såhär ser det ut efter EN dag på jobbet. Ibland är det inte ens värt att måla naglarna.

STENTVÄTTAT




Ibland, när jag tittar på tv, får jag ett ryck och bara vill upp och prova kläder. Resultatet blev en stickad svart tröja från ginatricot, ett par stentvättade jeans (leggings - material) och sedan ett par svarta pumps som pricken över i:et. Såhär kan man väl se ut?

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIN BLOGG VIA BLOGLOVIN

NÄRBILD


Boots/Skopunkten
Kofta/Lindex
Leggings/Ginatricot
Linne/H&M divided
Halsband/H&M trend

När det är vinter och kallt vill man vara klädd i stickat och varmt. Den här koftan är en favorit i garderoben och jag drog även på mig den idag. Helt otroligt egentligen, här är det -4 grader och man skriker av köldsvårigheter medan det var -20 i piteå och man njöt i en massa kläder. Allt var bara så fint med snön och solen där. HÄR ÄR DET SLASK.

Denna morgon började jag med världens finaste lilla flicka (5 mån gammal) i famnen. Hallå, det ögonblicket när hon bara log hela tiden och studsade.. åh. Det var helt perfekt - sedan spydde hon. Jahaja. Tack för den ;)

GLITTER I ÖRAT


Jag gick in på glitter för att leta efter dessa earcluffs - utan resultat. De är så otroligt fina och perfekta när man inte vill göra riktiga hål. Jag gillar framförallt att de är så stora och verkligen syns. FANNY har hittat de, och mitt sökande fortsätter!

MEN jag gick inte ut tomhänt utan tills vidare tänkte jag använda mig utav denna ovan. Liten och söt, känns som om man är 12 år igen, men den är snygg på örat. Lovar.

Förlåt för dålig uppdatering igår, eller egentligen man ska inte behöva be om ursäkt för att man helt enkelt bara inte orkar. Jag var igång exakt hela dagen och hemma i min säng lagom till desperate housewives och cougar town. Sedan blev det sömn på det. På tal om sömn och sova, jag somnar bara av tanken. IKVÄLL ska jag lägga mig klockan åtta.. om det inte vore för greys anatomy då.. Ikväll eller imorgon förmiddag kommer svaren på frågorna nedan, fortsätt gärna ställa någon om du vill!

FRÅGESTUND FRÅGESTUND FRÅGESTUND


GODMORGON TISDAG. Jag tänkte bara köra en frågestund nu när det börjar dra ihop sig inför jul och när jag våldgästat självaste framsidan på blogg.se. Kan tänka mig att det finns oklara frågor där ute. Sista inför julen. Kör hårt!

pss.. jag måste bara tillägga. Det blev fläskfilé igår! GOTT!

EN TUMME TACK?

Ja. Lucian var säkert brunhårig och jättefin, det tror jag med. Jag råkar bara vara blond och blåögd. Tyvärr. Kanske gjorde detta att jag vann? Jag vet då inte. En annan sak - jag har INTE löshår på bilden, hade håret uppklippt men jag älskar att ni tror det, för det tyder på att ni granskat bilden till tusen. Puss på er.

Håll en tumme, för jag ska tydligen laga mat ikväll. Ehrm, det har aldrig hänt. Alltså han har säkert höga förväntningar och jag kommer bjuda på... fiskpinnar. Typ. EN TUMME TACK?

SO THIS IS CHRISTMAS


WEHEARTIT

GISSA PLAGGET?


Jag kom hem med tre nya ting till min garderob ifrån i lördags. Sedan när jag plockade upp de ur påsen insåg jag att alla följde en färg. GALET! Men de sitter perfekt, de är perfekta. Ser ni vad det är?

& tusen tack för förstasidan. Jag hoppade till för jag ser så liten ut. Haha.

SER NI JULSTRUMPAN I BAKGRUNDEN? FYLL DEN TACK!





Jeans/Weekday
Boots/Skopunkten
Stickad tröja/Ginatricot
Dunjacka/Veromoda
Väska/H&M acc
Halsduk/Ginatricot

Burr. Kallhet. Därför fick det bli stickat och dunjacka denna dag, dagen då jag även tog en lunch med bästa Johanna på stan - alltså över en vecka sedan. Idag sitter jag med en cardigan som har krympt i tvätten - man är läcker alltså. Eh, ja.

Dagens planer är alltså att fortsätta julklappsshoppingen. Har blivit mycket bloggande dessa dagar men det är bara för att jag har ledig tid. Medan bloggen låg nere, jobbade jag även som mest. Allt har sin tid.

LUCIA 13.12.2010




Det är alltid lika mysigt med dessa firanden. Under min uppväxt väcktes jag alltid av mamma och tillsammans satt vi alltid och tittade på lucia. Nu är det andra bullar. Jag ställde klockan och bokstavligen drog mig upp ur sängen (varför kan jag inte sova om nätterna?) men det var värt det. Oj så fint. Såg ni också?

År 1927 kom Lucia till Sverige och det är jag verkligen glad över.

DET ÅRLIGA JULBORDET


JAG blev fantastiskt glad när jag till slut, sista försöket, gjorde min strike och fick 78p. HALLÅ? Gissa vem som blev sist?

Jag och min tjusiga bordsdam Agnes.. är så otroligt avundsjuk på hennes fantastiskt snygga frilla. Jag vill också ha lugg och lite kortare hår. Julbordet var GOTT. Mycket gott!

Bilderna har jag fått låna av finaste Anneli.

DET DÄR GAMLA VANLIGA



Jeans/Veromoda (här snackar vi oldies)
Boots i brun färg/Skopunkten
T-shirt/H&M trend
Kofta/Ginatricot

Ibland har man sådana där dagar (oftast när det är kallt och mörkt och tråkigt) som man egentligen bara vill springa runt naken. Jag hade en sådan och var tvungen att klä på mig. Det blev såhär. Jeansen är faktiskt helt okej, trots dess färg.. jag föredrar mörka ändå. Åh, gossip girl snaaart!

WITHOUT MAKEUP ON


Yep. Här sitter jag och kan inte annat.. ännu. Jag gillar att bara sitta på ett café och titta runt på alla människor. Bredvid mig sitter ett par med världens mest söta unge. Pappan viskar de tre orden i hennes öra och hon fnittrar till lite extra. Mamman beundrar sina två mästervärk. Framför mig sitter ett gäng herrar och pratar om gårdagens bravader, vem som lyckades åstadkomma det mesta.. eh ja. Lite längre bort sitter två flickor och pratar så tyst att jag får använda tre hörapparater för att höra. Varför pratar människor tyst? Är det för att det inte ska skvallras? Jag pallar inte sådant. Jag blir så intresserad och måste anstränga hela min kropp för att höra exakt alla ord.Tacka vet jag oss som kan höras inom flera mil.

Och hörrni, titta i mitt öra, jag köpte mig en liten sak igår. Kommer närmare bild senare. Till skillnad från min bästa vän JOHANNA kör jag på fake - hon vågade göra ett ÄKTA hål.

TREDJE ADVENT|HEMMA






Det har nu hunnit bli TREDJE advent och hemma här är det julmys på hög nivå. Jag tycker det är viktigt att verkligen lyxa till det med tomtar, rött och en julgran för som alla säger - julen är faktiskt bara en gång per år. Njut. Nu blir det frukost.

& JAG VAR BARA 16 ÅR

Detta foto togs inför omröstningen det första året i gymnasiet. Jag vann och blev lucia under tre uppträdanden (det var det största som hänt mig det året - då vi var 18st som deltog). Samma år vann jag även i tidningen och fick lussa runt på en massa olika ställen - till och med åka häst&vagn.

Någonting som jag saknar är den där känslan i magen som man hade när det var julstämning och skoltider. Ni förstår alla dessa luciatåg - jag kommer inte ens ihåg hur många - saknar jag enormt. Att få sjunga solo. Att få läsa dikter. Att vara så nervös över om håret ska brinna upp eller inte under kronan. Att vara nervös över att tappa bort sig. OCH känslan, att stå längst uppe på en scen och bara sprida lycka och glädje. Det är jul. Det är verkligen jul. JAG VILL VARA LUCIA IGEN.

DETALJERNA


Den här spetströjan har hängt med i tre år nu.

Jeansen är ett av mina nyaste par och de är mjuka i modellen vilket gör de riktigt bekväma. (Ja, nu har jag putsat spegeln!)

Bootsen kommer hänga med i en massa outfits framöver. Räkna med det.

Sitter på tåget hem (vilket jag inte trodde jag skulle göra med tanke på att mitt bankomatkort strejkade i automaten IGEN, måste skicka efter ett nytt, så istället fick jag springa genom hela centralen, ta en kölapp och betala 20:- extra och sedan springa hela vägen tillbaka OCH jag hann på minuten) vid ett bort längst bak. Typ. Men så länge det går att blogga finns det hopp för mänskligheten :)

Åh jag har så mycket jag vill berätta för er, det har trots allt gått två veckor och jag vill bara skriva av mig. Vi tar en dag i taget så blir detta helt fantastiskt otroligt bra. Jag gillar er. Mycket!

DE PERFEKTA RÖDA SKINNBYXORNA?


Bild: Carolines Mode (som förövrigt är den enda blogg jag läser dagligen!)

Det första jag gjorde när jag kom till stockholm idag var att besöka H&M och springa in för att dra på mig dessa byxor. Jag jublade när de gled över benen och precis när jag stängde gylfen så tittade jag ner. Alldeles för korta. Jag vill ju ha ett par röda skinnbyxor som går nedanför vaden. Antingen har jag de längsta benen i världen eller så är modellen en liten bit korta, vilket är snyggt, om man inte ser ut som jag gör. Besviken. Jag som tänkte "unna" mig dessa. Priset är 1499:-

Någon som vet om ett par alldeles perfekta röda skinnbyxor? Hör av dig. Mejla mig. Gör vad som helst! Tack!

JUST NU|STOCKHOLM|JULKLAPPAR

Just nu på waynes och funderar över klappar

HALLÅ. Jag blir tokig. Hela sveriges befolkning har tryckt ihop sig till en massa gamar i ALLA butiker och klockan är inte ens halv ett? Varför sover inte människor nu för tiden? Eller är alla som MIG och är ute i god tid? Eh ja. Jag var bara tvungen att sätta mig ner ett tag och faktiskt fundera över VAD jag ska köpa - detta går inte. Gick in och tog allt jag ville ha (läs JAG) på H&M och kom ut med 6 plagg senare. Till mig då. Vad hände med min kära familj och släktingar? Nu blir det fokus på klapparna. 1 har jag åtminstone hunnit åstadkomma.

Jag slänger in något tidsinställt inlägg nu när jag ändå är på g. TREVLIGT att min panna är med på bilden ovanför.

SVART|DAGENS 30/11




Jeans/H&M trend
Spetströja/H&M trend
Spetskavaj/H&M trend
Boots/Skopunkten

Här ovan kör jag på svart men ville bryta av med lite beige färg och valde ett par sådana boots. Spets i lager på lager är verkligen snyggt då det inte blir för transparent och inte heller för mycket täckande. Nu är jag verkligen inte hemma, jag sitter på tåget. Woho. Julklappsshopping - andra dagen! Bredvid mig sitter ett snyggt par och diskuterar "hur ser du på oss om tio år.." Ehrm, mannen verkar inte delta i ämnet då han mer eller mindre halvsover. Note to myself - jag ska aldrig någonsin dra upp livsviktiga frågor med min karl en lördagsmorgon klockan 09.

KAP|PLAGGET|IDOL

Mitt kap ifrån secondhand. Shortsen kommer ursprungligen ifrån ginatricot.

De är i fejkskinn och jag betalade, som jag skrev i ett tidigare inlägg, 45 kr. Jag gillar att de är lite lösa i modellen.

Och jag sitter bänkad framför idol, med en massa godis såklart. Kan det bli mycket bättre än såhär? Nej. Minnah. Jay. Båda är fantastiska. Och jag vill inte att denna resa ska ta slut.

SVART & VIT/NYA SHORTS




Skinnshorts/Second hand (bättre bild kommer!)
Tröja/H&M divided
Boots/Skopunkten
Halsband/Indiska
Byxa&Kofta för kylans skull utomhus, annars får man tydligen urinvägsinfektion säger mamma.

Jag slänger in en dagens (som var för flera dagar sedan!) medan jag tittar igenom mina 300 bilder jag tagit dessa två veckor. Galet roligt, framförallt att titta igenom bilderna från julfesten i lördags. Vet ni vad, shortsen ovan, de är egentligen ursprungligen från ginatricot MEN jag köpte de för exakt 45:-. Helt okej. Mycket helt okej.

Idag köptes de två första klapparna. Way to go Malin. Bara sjutusenen kvar nu!

HEMMA HOS MIG/JUL/KÖK


När jag julpyntade (läs: för några veckor sedan) insåg jag att jag behövde en ny duk i köket..

Och titta så fint det blev!? Nu är duk&gardin i samma mönster. Tyget har jag köpt på ikea. Blommorna likaså, de fick även de ett litet rött pynt i sig. Mysigt. Åh vad jag älskar julen. Håller ni inte med?

Förresten, jag har ju två veckors outfits att visa er. Räkna med marathonuppdatering!

IDAG ÄR DET MIN NAMNSDAG/BLOGGEN ÄR BACK!

HALLÅ ALLA DAMER OCH HERRAR. Jag ber verkligen så hemskt mycket om ursäkt och framförallt vill jag säga TACK för att ni läser min blogg, att ni bryr er och kommenterar. Saken är den att min dator totalstrejkade och jag fick lämna in den. Skärmen hade bara dött en morgon och jag kunde varken göra det ena eller det andra (vet ni möjligtvis hur handikappad man blir UTAN dator? jag vet). Igår fick jag messet att den var lagad och klar så jag hängde på låset denna morgon och PANG var den min. På ett ungefär. Jag var beredd att hosta upp en massa pengar för lagningen.. så säger han så vackert - "det gick på garantin". Mitt glädjeskutt var högre än stefan holms höjdhopp. Idag har jag alltså tjänat pengar. MASSA pengar. Som ska spenderas på julklappar.

Men först, jag måste ju såklart dricka LATTE och BLOGGA. Min blogg. Min älskade blogg. Vad jag saknat dig.

RSS 2.0

TOP 10

1. “Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.”

2. “Only great minds can afford a simple style.”

3. “Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.”

4. “The difference between style and fashion is quality.”

5. “We are shaped and fashioned by what we love.”

6. “Every generation laughs at the old fashions, but follows religiously the new.”

7. “Fashion is what you adopt when you don't know who you are.

8. “Above all, remember that the most important thing you can take anywhere is not a Gucci bag or French-cut jeans; it's an open mind”

9. “I dress for the image. Not for myself, not for the public, not for fashion, not for men.”

10. “So soon as a fashion is universal, it is out of date.”